Al aan Taiwan gedacht als reisbestemming?

Taiwan

Taiwan staat hoog op onze reis-bucketlist. Het land wint ook aan populariteit als verrassende vakantiebestemming. En terecht! Taiwan is rijk aan fascinerende tradities, prachtige berglandschappen en hippe hotspots. Niet voor niets prijkt het land in de Top 10 van de Rough Guides én Lonely Planet’s Best in Azië lijst. Een bijzonder land dat het meer dan waard is om aan je bucketlist toegevoegd te worden. 

Oostelijk Taiwan

De East Coast National Scenic Area is een lange smalle strook die zich met een totale lengte van 170 kilometer en een gemiddelde breedte van minder dan 10 kilometer uitstrekt langs de kust van de Stille Oceaan. De bergen in dit gebied bestaan uit schalie en zandsteen en na duizenden jaren van erosie hebben de rotsen langs de kustlijn de meest wonderlijke vormen aangenomen; een spectaculair en indrukwekkend gezicht. Fietsliefhebbers mogen de East Coast Highway niet missen. Volgens kenners de mooiste fietsroute van heel Oost-Azië!

Taiwan per fiets

Taiwan is sowieso al jarenlang een populaire bestemming voor fietsers. Het eiland heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes variërend van pittige bergetappes tot ontspannen tochten. Bijvoorbeeld langs het serene Sun Moon Lake. Professionele fietsers trekken er ieder jaar in maart op uit voor deelname aan de Tour de Taiwan. In vijf dagen leggen de wielrenners een fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af.

Tijdens het Taiwan Cycling Festival worden fietsers van over de hele wereld uitgedaagd tijdens de KOM Challenge. Deze 105 kilometer lange tocht start in Qixingtan op zeeniveau, voert onder andere door de spectaculaire Taroko Kloof en eindigt op de 3275 meter hoge top van de Wuling Pas. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen, is de Formosa 900 de beste tocht. Met een team fiets je in 9 dagen 900 kilometer rond het eiland waarbij het tempo niet van belang is, maar het genieten voorop staat!

Taiwan voor backpackers

Ook voor de backpacker kan Taiwan zo op de bucketlist. De majestueuze bergtoppen, glooiende hellingen en gevarieerde kustlijn maken het tot een perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis. Tel daarbij hippe surfspots als Donghe, de moderne hoofdstad Taipei en de nachtmarkten waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten. Met name de markt in Keelung is beroemd.

Bereik geen probleem

Reizen door Taiwan is eenvoudig en een leuke manier om het land goed te leren kennen. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je razendsnel en voordelig het hele land doorbrengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen. Ook worden de grotere steden dagelijks met elkaar verbonden door Intercity Buses. Een relaxte manier van reizen, te genieten van het landschap én om kennis te maken met de lokale bevolking. En natuurlijk wil je je ervaringen delen met het thuisfront. Geen probleem! Overal in Taiwan zijn er volop Wifi hotspots aanwezig waarmee je snel en gemakkelijk je sociale status op de diverse media kunt aanpassen.

Bezoek voor meer informatie eng.taiwan.net.tw.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.