Tienduizenden mensen in actie in aanloop naar WK 2014

actie wk 2014

Hoewel voetbal een culturele bindfactor is, zijn er deze editie van het WK toch wat aantekeningen te plaatsen. Op donderdag 5 juni biedt Amnesty bij diverse Braziliaanse ambassades wereldwijd ruim 72.000 ‘gele kaarten’ aan de Braziliaanse autoriteiten aan. De ondertekenaars van deze kaarten protesteren tegen het buitensporige politiegeweld in Brazilië, en roepen op de vrijheid van meningsuiting in de aanloop naar en tijdens het WK te respecteren.

Het aantal handtekening zal de komende tijd nog verder oplopen: De internationale petitie loopt door tot na het WK.

De overhandiging aan de Braziliaanse ambassadeur vindt om 15.30 uur plaats voor de Braziliaanse ambassade aan Mauritskade 19, te Den Haag. De actie begint om 15.15 uur.
Na de overhandiging zal een delegatie van Amnesty onder leiding van directeur Eduard Nazarski een gesprek hebben met de ambassadeur over de mensenrechtensituatie in Brazilië.

Meer informatie over de Amnesty-actie vindt je op www.amnesty.nl/mensenrechten/landen/brazilie.

Afbeelding: Transparent 6lue [Public domain], via Wikimedia Commons

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.