91 Procent van de Nederlanders wil dit jaar op vakantie

Strand Kreta

91% Van de Nederlanders is van plan om in 2017 op vakantie te gaan. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de reiszoekmachine momondo.nl. 39% Van deze Nederlandse vakantiegangers heeft plannen om de vakantie aan het strand door te brengen. Slechts 9% zegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan en de vrije dagen thuis door te brengen.

Op deze stormachtige dag ben je er vermoedelijk niet helemaal mee bezig. Of daarom wellicht juist wel: je vakantieplannen. Zon, zee en strand blijken voor zowel mannen als vrouwen de perfecte combinatie om er even tussenuit te knijpen voor een heerlijke, ontspannen vakantie. Maar Nederlanders vinden ontspanning niet enkel op het strand, een groot deel brengt de vakantie ook graag door in de stad. Met 32% zijn stedentrips, voor zowel jong als oud, ook razend populair. Opvallend is dat skivakanties voornamelijk in trek zijn bij mannen tussen de 18-22 jaar. Bijna een op de vier geeft aan op wintersport te gaan. Met 5% is interrailen de minst populaire vakantie , blijkt uit het onderzoek.

Ik ga op vakantie en…

Wie neem ik mee? 60% Van de Nederlanders trekt er het liefst met zijn of haar partner op uit. Met name vrouwen geven hier de voorkeur aan: 65%, tegenover 56% van de mannen. Vooral in de leeftijdscategorie 36-55 jaar wordt hier erg veel waarde aan gehecht. Men viert ook graag vakantie met de kinderen en/of vrienden. Schoonouders zijn nog steeds niet populair; slechts 3% geeft aan graag met de ouders van zijn of haar partner op stap te gaan.

Gemiddeld geven we 1000 tot 2000 euro uit

Gemiddeld wordt verwacht dat er komende zomervakantie tussen de €1001,- en  €2000,- wordt uitgegeven. 3% Van de respondenten geeft aan meer dan €10.000,- te besteden aan de vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders spaart om op vakantie te gaan. Ook spaart een flink aantal Nederlanders samen met vrienden of familie om op reis te gaan.

‘Geconstateerd kan worden dat reizen belangrijk blijft. Met name mannen willen hier niet op besparen. Het zijn ook voornamelijk mannen die samen met een vriendgroep geld apart zetten om eropuit te gaan’, laat Sasha Wood, woordvoerder van momondo.nl, weten.

Inspiratie opdoen voor je vakantie? Momondo geeft volgens ons tips die de moeite waard zijn om te bekijken: www.momondo.nl.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.