70 vrouwen bevrijd uit sekshandel in de Dominicaanse Republiek

Reddingsoperatie International Justice Mission

Zeventig vrouwen die werden verhandeld in de seksindustrie, zijn bevrijd uit de handen van mensenhandelaren. Samen met de lokale autoriteiten in de Dominicaanse Republiek hield International Justice Mission (IJM) tien reddingsoperaties in diverse bars waar de dames werden verkocht. Op één locatie bevonden zich 44 vrouwen die allen werden bevrijd.

Eerder dit jaar legde IJM de zaak voor aan lokale autoriteiten. Een politie-unit, gespecialiseerd in de aanpak van mensenhandel, deed verder onderzoek en verzamelde voldoende bewijs om de bevrijdingsacties te kunnen uitvoeren.

Rechtszaak

Twee verdachten werden tijdens de actie gearresteerd. Het echtpaar was eigenaar van de bars en profiteerde van de uitbuiting van de dames. IJM ondersteunt de openbaar aanklagers in de rechtszaak tegen het echtpaar. De zeventig bevrijde vrouwen krijgen een nazorgtraject aangeboden.

IJM in Dominicaanse Republiek

IJM is sinds 2016 werkzaam in de Dominicaanse Republiek in de strijd tegen mensenhandel. Uit onderzoek bleek dat één op de vier aangeboden vrouwen in parken en op het strand minderjarig is.

IJM is wereldwijd actief in 10 landen. In 17 veldkantoren vecht de organisatie tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Meer informatie over IJM en deze actie? Bezoek dan www.ijmnl.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.