500 mensen door de modder tegen slavernij

Afgelopen zaterdag gingen kinderen, vrouwen en mannen letterlijk door de modder tijdens de MudRaise. Met deze obstacle run vragen zij aandacht voor slavernij en werven ze fondsen voor het werk van International Justice Mission (IJM). ’s Werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij. Voor de MudRaise hadden zich ruim 500 mensen aangemeld. 

De deelnemers aan de MudRaise kregen de uitdaging mee om met hun prestatie fondsen te werven die gelijk staan aan de kosten van een reddingsoperatie van IJM. IJM bevrijdt jaarlijks duizenden slaven uit fabrieken, bordelen en huizen waar deze mensen worden misbruikt voor de webcam. Inmiddels is al meer dan 262.000 euro door de mudraisers opgehaald. 

IJM in Ghana

De MudRaise werd gehouden in Flevonice in Biddinghuizen en begon om 10:00 met een peptalk van Monica Nettey, advocaat voor IJM in Ghana. Nettey en haar collega’s bevrijdden afgelopen jaren meer dan honderd jongetjes uit slavernij op Lake Volta. Kinderen vanaf 4 jaar worden daar gedwongen om het water in te duiken om verstrikte netten los te maken. Hun werk is levensgevaarlijk: ze lopen voortdurend gevaar te verdrinken. Daarbij zijn ze meestal ondervoed en kampen velen met ziekten als malaria en de wormziekte. 

International Justice Mission

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waarbij in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Zie voor meer informatie www.ijmnl.org

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.