10 meest vergeten spullen in vakantiewoningen

Leesbril

De eerste vakantiegangers keren weer terug van hun zomervakantie. In tegenstelling tot een verblijf in een hotel, nemen mensen naar een vakantiewoning vaak hun hele hebben en houden mee. Met als resultaat dat er weleens iets vergeten wordt mee naar huis te nemen. Interhome heeft de meest vergeten spullen in vakantiewoningen op een rij gezet. Dus ben je aan het inpakken? Check dan even wat je vooral niet moet vergeten. 

1. Telefoonoplader

Met stip op nummer één als meest vergeten item: de telefoonoplader. Vaak blijft de oplader in het stopcontact zitten en wordt hij er bij vertrek vergeten uit te halen. Een nieuwe oplader kost, afhankelijk van het type, toch al snel 30 euro.

2. Douchegel/shampoo

Ook doucheproducten worden snel vergeten. Vaak blijven deze een hele week in de douche staan en kijk je niet meer, wanneer je je spullen inpakt, achter het douchegordijn. Sommige mensen laten ze ook opzettelijk staan wanneer de flessen bijna leeg zijn.

3. Keukengerei

Minder vanzelfsprekend misschien – zeker omdat bijna alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei – maar veel mensen nemen toch vaak zelf nog behoorlijk wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. En die blijven dan soms in de keukenla liggen.

4. Föhn

Het meest vergeten item onder vrouwen. De föhn verdwijnt in een kast of la die minder vaak gebruikt wordt en bij een laatste check, wordt de föhn over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor scheerapparaten. Een nieuwe föhn kost toch al snel 50 euro, dus slim om de badkamerkastjes te dubbelchecken.

5. Koelelementen voor koelbox

Wie met de auto naar zijn vakantiewoning rijdt, neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst meestal weer in de vriezer gelegd voor de terugreis. Maar wie tijdens zijn verblijf de vriezer verder niet meer gebruikt, vergeet deze vaak te controleren, waardoor de koelelementen blijven liggen.

6. Speelgoed

Een klassieker onder de kids. De knuffel die onder de lakens verdwijnt, de bal die bij het zwembad blijft rondslingeren, speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die achter een stoel verdwijnen. Meestal merkt niemand het, tenzij het de favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan is de terugrit vast heel lang geweest.

7. Jas of vest

Je kent het wel: je vertrekt uit het frisse en regenachtige Nederland met een jas of vest aan, maar bij aankomst op je zomerse bestemming hangt die jas een hele week aan de kapstok. Als die kapstok dan net achter een deur of in een kast blijkt te zijn, wordt deze snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt als je weer in Nederland aankomt.

8. Zwemkleding

Nog zo’n klassieker is de zwembroek, bikini of het strandlaken die op de tuinstoel belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt, kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even naar het terras te gaan voor de netjes gedroogde zwemkleding.

9. Leesbril

Een leesbril gebruik je alleen als je de krant of een boek wil lezen. Op de dag van vertrek heb je hier meestal geen tijd meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: de volgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar.

10. Koffiezetapparaat

Geloof het of niet, maar veel mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. Hoewel er bijna altijd een koffiezetapparaat aanwezig is, nemen sommigen hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat mee op vakantie. Maar na een week lijkt het apparaat onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en wordt hij volledig over het hoofd gezien bij het inpakken. En zo wordt die laatste koffie op vakantie toch wel extra onvergetelijk.

Wie niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, kan dus maar beter bovenstaand lijstje als checklist gebruiken. Het bespaart jezelf heel wat ongemakken.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.